Merlin szeme

Gratulálunk sikeresen kinyitottátok a bejáratot és így feltárult előttetek a kincs azaz a Merlin szeme…

Ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk és egyre jobb játékokat készítsünk kérlek mondd el számunkra véleményedet ide kattintva.

 

SEGÍTSÉGEK

Több szinten férhettek hozzá a segítségekhez, akár egy szabaduló szobában. Keressétek meg a feladatot ahol tartotok, majd kattintsatok a segítségre és a lenyíló menüben láthatjátok is a tippet.

FONTOS: amennyiben egy részét már megoldottátok a feladatnak, akkor is az első szintű segítség megnyitásánál kezdjetek, és sorban haladjatok, hogy ne kapjatok túl sok segítséget.

Kiindulópont

Segítség 1. szint
Megoldás 1.

A Damjanich utca és Dózsa György út sarka

Segítség 2. szint

Haladjatoka  térképen jelzett helyre, és keressétek meg a táblát!

Innen kell majd indulnotok az ismerős dallamok meghallgatását követően! Fontos, hogy pontosan innen induljatok és számoljatok!

Kiindulópont után az instrukciók

Segítség 1. szint

Először is mennyi lépést kell tennetek?

Segítség 2. szint

Sétáljatok a Millenium irányába mutató tábla irányába. Pontosan annyit lépjetek,amennyit az instrukcióban olvashattok

Segítség 3. szint

El kell jutnotok a játszótér bejáratáig, (büfé előtt) és hátat fordítva a kapunak a kavicsos úton sétálni az instrukciók szerint.

Labirintus

Segítség 1. szint

Amint megtaláltátok a falon a mintát nyomjátok meg a piros gombot az oldalon és nézzétek meg a képen jelölt mintát a falon a készülék kameráján keresztül.

Segítség 2. szint

A betűk sorrendjét az adja meg, hogy balról jobbra milyen sorrendben következnek a falon lévő vonalak.

Megoldás

Gomold

Bájital

Segítség 1. szint

Keressétek meg a térképen látható 4. pontot, majd menjetek oda. Nyomjatok "a megérkeztünk, lássuk a varázslatot "gombra és tetszőleges helyen nyomjatok a képernyőre, ahogy a kamerán kersztül pásztázzátok a területet.

Segítség 2. szint

Ha nem találtátok meg a receptet, akkor a lenti kép segít nektek a bájital elkészítésében.

Segítség 3. szint

Kövessétek a recept sorrendjét és kattintsatok az egyes bájital összetevőkre. Ha a sorrend helyes, akkor elkészül a bájital.

Megoldás

A sorrend:

1. Bájital víz (kék)
2. Morgana-fiola (sárga)
3. Porított holdkő
4. Griflin Gárgya kivonat (narancssárga)
5. Furfangmoha-gombapor (zöld)

Elveszett varázslat

Segítség 1. szint

Menjetek a következő állomásra és Nyomjatok "a megérkeztünk, lássuk a varázslatot "gombra és tetszőleges helyen nyomjatok a képernyőre, ahogy a kamerán keresztül pásztázzátok a területet.

Segítség 2. szint

Ha megtaláltátok a varázslót nyomjatok a képernyőn a bal alsó gombra és nézzétek meg a videót és küldjétek el a weboldalon lévő válasz mezőben, hogy milyen tárgyat rajzol le a fehér pont a videóban.

Megoldás

A megoldás: "kulcs".

Levelek

Segítség 1. szint

Keressétek meg a térképen látható 6. pontot, majd menjetek oda. Nyomjatok "a megérkeztünk, lássuk a varázslatot "gombra és tetszőleges helyen nyomjatok a képernyőre, ahogy a kamerán keresztül pásztázzátok a területet.

 

Segítség 2. szint

A levelek megtalálása után vizsgáljátok meg azokat. A szövegben bizonyos karakterek különlegesek. Ezeket kell megtalálnotok minden levél esetében.

Segítség 3. szint

Mind a három oldal 1-1 számot rejt. Ezeket a számokat kell megtalálnotok úgy, hogy a helyesírási hibákat, a kiemelet betűket és a mondatok kezdőbetűit vizsgáljátok meg.

Megoldás

293

 

A mágus lakhelye

A mágus lakhelye

 

Segítség 1. szint

Meg kell néznetek a már megszokott módon a kamerával a látottakat. 4 fontos dolgot is kell találnotok. Leírást egy piros lapon, egy kék lapon, egy újságcikket és meg is kell hallgatnotok valamit a rádión. 
Ha valami probléma folytán nem hallanátok a hangot itt hallgathatjátok meg: 

Segítség 2. szint

Ahogy halljátok a közvetítést az információ gombra kattintva nagyon figyelnetek kell, hogy kitől kinek passzolgatják a kvoffot. Észrevehettek számokat is a piros és kék lapon a játékosokhoz hozzárendelve.

Segítség 3. szint

Felismerhetitek, hogy összesen 4 személynél jár a kvoff a gól előtt, kik ezek? Mik a hozzájuk tartozó számok? Ez a számsorrend lesz a megoldás a passzolgatás sorrendjében.

Segítség 4. szint

Tehát az első Jhonson. (3)
A második az oroszlánok legerősebb hajtója - ehhez olvassátok el az asztalon az újságcikket!

Megoldás

3134122

Sakktábla

Segítség 1. szint

Nyomjatok "a megérkeztünk, lássuk a varázslatot "gombra és járjatok el a már megszokott módon.
Láttok egy szöveget is a weboldalon, melyben több szó, vagy betűk másképpen vannak írva. Fontos lesz, hogy párosítsátok az azonosan kínéző stílusokat egymással. Ezt követően a római számok segíteni fognak nektek a sorrenddel.

 

Segítség 2. szint

Nézzétek meg, hogy a sakktáblán ezekhez a koordinátákhoz milyen betűk tartoznak és egy szót fogtok kapni így.

 

Megoldás

Diadem

A mágikus tárgy

Segítség 1. szint

A térkép szerinti "mágikus tárgy" területen használjátok a telefont és kameráján keresztül nézve pásztázzátok át a környéket, miután a piros, "lássuk a varázslatot" gombra nyomtatok.!

Megoldás

óra