SEGÍTSÉGEK

Több szinten férhettek hozzá a segítségekhez, mint egy valódi szabadulós játékban, A kiemelt betűkkel jelöltek az adott témát jelenti, alatta pedig a hozzá tartozó tippeket találjátok.
Kattintsatok a segítségre és a lenyíló menüben láthatjátok is a tippet.

FONTOS: amennyiben egy részét már megoldottátok a feladatnak, akkor is az első szintű segítség megnyitásánál kezdjetek, és sorban haladjatok, hogy esetleg ne kapjatok túl sok segítséget túl korán 🙂

Kiindulópont

Segítség 1. szint

Miután írtatok Hermione-nak és áthaladtatok a hídon láthatjátok, hogy az applikáció varázslat funkcióját kell használnotok egy bizonyos bejáraton.

Segítség 2. szint

Az épület oldalán található egy ajtó, miután az applikáció varázslat funkcióját megnyitva megnézitek az ajtót a kamerán keresztül valami történni fog.

Megoldás

Egy bizonyos képet láthattok, nyissátok meg ezt a linket: https://www.cityescape.hu/teszlek/

Teszlek süveg

Segítség 1. szint

a teszlek süveg kérdéseket tesz fel nektek,  melyeket meg kell válaszolnotok.

Első kérdésben egy szobor nevére kérdez rá melyet a hídon áthaladva vehettek észre. Egy vámpírra emlékeztető szobrot keressetek.

Segítség 2. szint (szobor neve megoldás)

név: Lugosi Béla, 

Következőkben nézzetek felfelé a kastély ablakaira és láthattok mintákat az ablakokon. Milyen lényt láttok?

Segítség 3. szint (ablak minta megoldás)

megoldás: sárkány

 

Segítség 4. szint (címerállat megoldás)

megoldás: oroszlán

 

Segítség 5. szint (kísértet megoldás)

megoldás: Félig Fej Nélküli Nick

 

Megoldás

A chat végén azt az üzenetet kapjátok, hogy küldjétek el Hermione-nak chaten, hogy “citrompor”

Varázslatok

Segítség 1. szint

Következő instrukciók szerint A Varázslat funkciót kell használnotok három szobron. Lugosi Béla szobrátol jobbra haladva találtok 4 szobrot, de nektek csak a másodiktól kezdődően kell használni az alkalmazás funkcióját a szobor nevére fúkuszálva!

Segítség 2. szint

Mindegyik szobornál ugyanazon varázspálcát láthatjátok viszont mindegyiknél más varázslatot hajtottak végre a pálcán, az egyiken növekszik a pálca, a másikon emelkedik stb…

Segítség 3. szint

Kaptatot egy weboldalt, melyen varázslatok neveit láthatjátok, keressétek meg melyik varázslatot hajtották végre a pálcákon. Pl. az elsőnél növekszik, így az lesz a Felixempra. (https://www.cityescape.hu/varazslatok/) így láthatjátok, hogy ez a nehéz varázslatokhoz tartozik. 

Megoldás

A három varázslat: Felixempra, Wingardium leviosa, Trugio! viszont itt a sorrend még nem megfelelő, mert nektek nehézség szerinti sorrendben kell elküldenetek a könnyűtől a nehézig! 

Konkrét Megoldás

Trugio, Wingardium leviosa, Felixempra

Ezt kell elküldenetek Hermionenak.

A kígyó újta!

Segítség 1. szint

A szobrokat követően jobb oldalon át kell haladnotok a hídon, majd használni az alkalmazás Varázsvilág funkcióját és átnézni a területet a kamerán keresztül! Keresnetek kell egy kígyót és egy összetevőt is! A kígyónál lesz egy feladatotok! Az összetevőt csak tegyétek be a hátizsákba az alkalmazás megfelelő gombját megérintve így később visszanézhetitek azt. Valózsínűleg sárkányokat is láthattok, azonban még ne menjetek oda hozzájuk, koncentráljatok a kígyóra és a bájitalra! (ezen a területen 2 bájitalt kell találnotok)

Segítség 2. szint Kígyó

Hallgassátok meg mit mond számotokra a kígyó rákoppintva a hangszóró ikonra. Kaptatok egy táblázatot is, mellyel megfejthetitek az üzenetet!

Megoldás

megoldás: fquni

Sárkányok

Segítség 1. szint

Az alkalmazás Varázsvilág funkcióját használva láthattok sárkányokat, oda kell mennetek pontosan közéjük!

Segítség 2. szint

Amint közéjük értetek meg kell határoznotok melyik a kék sárkány és az óramutató járása szerint elküldenetek a matematikai műveletek eredményeit egy egybefüggő kódként pl. 0000

Megoldás

6385

Voldemort

Segítség 1. szint

A már jól ismert varázsvilág funkciót használva meg kell keresnetek Voldemortot, 

Segítség 2. szint

Láthattok nála egy verset, mit jelenthetnekk itt a V.S.B. rövidítések?

Segítség 3. szint

Csak nam V=vers? na de akkor mi a többi?

Segítség 4. szint

Tehát Vers, Sor, Betű!

Ilyen sorrendben láthatjátok a számokat, melyek alapján számolnotok kell, pl. 1,1,1 Azt jelenti első versszak első sorának első betűje! Keressétek meg a betűket és megkapjátok a szükséges infot!

Megoldás

Megoldás: crucio 

Nagy Szobor és Millenium háza

Segítség 1. szint

Ha megnézitek a nagy szobrot (Habsburg Rudolf) akkor használjátok a Varázslat funkciót a szobor “Rudolf” feliratán! Majd a további tárgyakon is, melyeket Hermione küldött. Ezeket a szökőkútnál találjátok!

 

Segítség 2. szint

A három tárgyat megtalálva mindegyiken más videót láthattok egy pálcamozdulatról! Ezek mindegyikéhez tartozik egy varázsige a táblázat szerint! Keressétek meg melyik mozdulat melyik varázsige lehet!

Megoldás

A varázsigék: 

Snowflake 

Reparo

Wadd

 

tegyétek megfelelő sorrendbe Hermione üzenete alapján

Konkrét Megoldás

Snowflake, Reparo, Wadd

 

 

Recept és Dumbledore!

Segítség 1. szint

Keressétek meg Dumbledore-t és az utolsó összetevőt a Varázsvilág funkcióval majd a recept alapján küldjétek el az összetevőkhöz tartozó számokat Hermione-nak!

Segítség 2. szint és hozzávalók listája,

A bájitalokhozó tartozó hozzávalók utatok során szerezhettétek meg, ha valamelyik nincs meg itt találjátok mindegyiket!

Megoldás

84720

Válassz pénznemet