Az aktát figyelmesen olvassák el, a tartalmát pedig ne osszák meg senkivel! Lentebb mindent megtalálnak, amire csak szükségük lehet!

Töltsék le a felderítő eszközt, menjenek a megadott helyszínre és, ha készen állnak lépjenek kapcsolatba az összekötőjükkel!

A küldetésről (Bevezető történet)
Az 1970-es években egy szupertitkos projekt keretében megalkottak egy biológiai fegyvert, amely képes lett volna elpusztítani az emberiséget. A terv kiötlőjét elfogták ugyan de a projekten dolgozó tudósok nyom nélkül eltűntek így fegyver hollétére sosem derült fény.

Egy Spectre nevű titkos csoport azonban eltökélte, hogy megkaparintja a fegyvert és rászabadítja a világra. Az MI6 nyomozást folytat az ügyben és szeretnék még a rosszfiúk előtt megtalálni a titkos labort.

A 007-es elindult, hogy megkeresse a Spectre vezetőit, így már csak egy jól felkészült profi csapatra van szükségünk, akik megtalálják a titkos helyszín koordinátáit és hatástalanítják a fegyvert, mielőtt túl késő lenne. 

Az MI6 a Gellért-hegyen, egy romos műveleti bázis belsejében rábukkant egy szuperszámítógépre, amely az indító kódokat és a koordinátákat tárolja, azonban ez gyakorlatilag feltörhetetlen. Viszont ha a kezünkben lennének a jelszavak…

Két ügynököt már kiküldtünk a helyszínre, de sajnos megszakadt velük a kapcsolat. 

Valószínűsíthetjük, hogy a kódokat speciális módon elrejtették a hegy közelében. Ezt támasztja alá a két eltűnt ügynök utolsó helyzetjelentése is. Vizsgálják át a romokat és a támaszpont környékét. A keresést kezdjék az eltűnt ügynökök utolsó ismert tartózkodási helyén.

A számítógép mellett talált eszközöket megkapták, valamint rendelkezésükre bocsájtottuk a csúcstechnológiás felderítőkészülékünket is.

Ha a megadott helyszínre értek és készen állnak, lépjenek kapcsolatba a műveleti parancsnokkal. Ő fogja tartani a kapcsolatot magukkal.

Ügynökképzés (Csak új játékosoknak)

Üdv Újoncok!

A küldetésetek során három-féle eszközt kell használnotok. Ennek az útmutatónak az elolvasása után gond nélkül tudjátok majd használni mindegyiket. Kezdjük hát!

1. Felderítő

Az MI6 kifejlesztett egy felderítő rendszert, amely képes érzékelni az elveszett tárgyakat. Például ha a küldetés során egy eltűnt ügynök személyes holmiját szeretnétek megtalálni akkor ezt kell használnotok.

Így működik: 

– Töltsétek le a “Felszerelés” címszó alatt található linkek segítségével az alkalmazást
– Legyen bekapcsolva a telefonotokon a GPS
– Engedélyezzétek az alkalmazás számára a GPS használatát
– Az alkalmazásban a “Felderítő” lehetőséget kell kiválasztanotok
– Ekkor elindul a telefon kamerája amivel végig kell pásztáznotok a környéket, egészen addig, amíg meg nem találjátok a keresett eszközt

2. Dekóder 

A küldetésetek során könnyen előfordulhat, hogy egy olyan szöveg kerül elétek, amit nem tudtok elolvasni. Az MI5 által kifejlesztett dekóder, pillanatok alatt megfejti a szöveget vagy megfejti a bennük található kódot.

Hogyan működik? 

Indítástok el a már letöltött alkalmazást és válasszátok a “Dekóder” lehetőséget. A lefordítandó szöveget a telefon kameráján keresztül kell látnotok. Egészen addig helyezzétek a telefont közelebb vagy távolabb a szövegtől, amíg meg nem jelenik a megfejtett kód, vagy a fordítás.

3. Bizonyíték lista

Minden küldetéshez tartozik egy bizonyíték lista. Ezek olyan információkat tartalmaznak, amelyeket vagy a helyszínen gyűjtöttünk össze vagy pedig a hírszerzés kaparintotta meg valamilyen forrásból.

A küldetés során a műveleti parancsnok jelzi majd nektek ha szerinte a bizonyítéklistát kell használnotok.

Ennyi lett volna. Sikeres küldetést kívánunk! 

Üdv,
A CityEscape alkotói

Kiindulási helyszín:

Keressék meg az alábbi helyet. Ha odaértek, lépjenek kapcsolatba az összekötőjükkel.

Link a helyhez: https://goo.gl/maps/sRXvKndnBWJp6tBR6

A küldetés időtartama:

A küldetés 1-1,5 óra alatt teljesíthető. Azonban nem szabunk meg időkorlátot. 

Felszerelés:

1 db MI6 felderítő eszköz, letöltési link (az alkalmazás korlátlan számú készülékre letölthető).
Az alkotók megjegyzése: Nem működik az applikáció? Tekerj az oldal aljára és játszd le az Applikáció nélküli verziót. 

Android

iPhone

Bizonyíték lista: Megnézem a bizonyítékokat

Összekötő:

Jack Foster

MI6 Műveleti parancsnok

Nem működik az applikáció? Ne aggódj! Elkészítettük a játék applikáció nélküli verzióját. Sajnos így az AR élmény nem lesz elérhető számotokra de a játék izgalma megmarad és így is elégedetten, mosollyal az arcotokon fogtok hazaérni. Csak kattints a lenti gombra és már indulhat is a játék.